fbpx
Сьогодні
17:49 23 Лип 2021

У Києві з виставки прибрали карикатуру на Зеленського, однак після скандалу повернули

Київська публічна бібліотека імені Лесі Українки прибрала з виставки робіт українського художника Олега Смаля карикатуру на президента України Володимира Зеленського.

Про це у Facebook повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Той розповів, що прибрали лиш карикатуру на Зеленського, тоді як на інших відомих людей залишили.

"Крихке его колишнього коміка знову розбилося об жарти. Хоча сам він всю свою професійну тільки тим і займався, що висміював інших", – прокоментував Гончаренко та закликав поширювати карикатури.

Тим часом у самій бібліотеці відреагували на той суспільний резонанс, який виник довкола карикатури. Там відзначають, що раді популяризації виставки, адже "на відкриття не прийшов ніхто із палких шанувальників творчості художника" й були лише бібліотекарі. Також там заявили, що повернули карикатуру на виставку.

"Адміністрація бібліотеки може не поділяти особисті погляди чи політичні погляди авторів, у фондах представлені різні погляди та ідеї. Підтримуйте художників не тільки словом чи диванною критикою того, що вас хвилює. Залишити відгук про своєрідну творчість пана Смаля ви можете у його книзі відгуків. Чекаємо", – зазначили у бібліотеці.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: