fbpx
Сьогодні
16:38 23 Лип 2021

На Рівненщині посеред поля виявили рожеві калюжі

Фото: Олексій Машта

У полі неподалік Рівного виявили калюжі з рідиною рожевого кольору.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, передає Рубрика.

Як він зазначив, за попередньою версією причиною появи рожевих калюж стало порушення вимог законодавства у поводженні з хімічними речовинами.

Він зазначив, що інспектори ДЕІ уже терміново виїхали на місце події, там також працюють фахівці ДСНС та Гідрометцентру. Наразі проводиться відбір проб речовин, повітря та ґрунтів для експрес-аналізів та глиблих досліджень.

Рожеві хімічні калюжі у полі на Рівненщині

Також у міністерстві зараз намагаються зв'язатися з землекористувачем.

Як пише Суспільне, житель села Колоденка Олексій Машта помітив калюжі хімікатів учора, 22 липня. Чоловік розповів, що проїжджав тією територією на велосипеді. Ділянка розташована в полі на шляху від Колоденки до М'ятина, за чотири кілометри від його дому.

Пан Олексій пройшов вздовж калюж і нарахував 600 кроків.

Рожеві хімічні калюжі у полі на Рівненщині

Фото: "Суспільне Рівне"

Голова громади Роман Горбатюк-Василейко повідомив, що 22 липня тут планувало проводити обробіток посівів сої товариство "Акріс Агро".

"Рідина пахне хімікатами. Зараз аграрії саме обробляють свої поля від шкідників. На мою думку, це від них лишилися якісь хімікати. Хтось не розрахував і розлив їх випадково, або ж злив залишки навмисно", – припускає чоловік.

Нагадаємо, 20 липня також відбулася аварія на "РівнеАзот", у результаті якої стався викид нітрозних газів у атмосферу й Рівне огорнула помаранчева хімічна хмара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: