fbpx
Сьогодні
15:57 22 Лип 2021

Представник Єврокомісії прокоментував американо-німецьку угоду щодо газопроводу "Північний потік-2"

Фото Reuters

Європа готова сприяти укладенню нової транзитної угоди між Україною та Росією.

Так представник Єврокомісії Тім Макфі прокоментував укладення угоди США та Німеччини щодо газопроводу "Північний потік-2", повідомляє пресслужба відомства.

Там привітали обіцянку Німеччини дотримуватися правил ЄС під час експлуатації газопроводів. У ЄК також назвали Україну надійним партнером в сфері газового транзиту.

"Україна — надійна транзитна країна, і ЄС сприяв укладенню теперішньої транзитної угоди, дія якої завершується у 2024 році. Ми готові сприяти переговорам про продовження транзитної угоди", — пояснив він.

Ці домовленості обговорять країни-члени ЄС для того, щоб усі подальші заходи, які стосуються транзиту газу, були скоординовані.

Довідка

21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Як повідомляла Рубрика, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко не розуміють, як Німеччина може гарантувати транзит газу територією України, якщо вона його не видобуває, не подає газ з території РФ.

У Верховній Раді України  також відреагували на укладення Німеччиною та США угоди. Народні депутати закликають Берлін і Вашингтон зупинити запуск російського газопроводу.

Меркель погоджується, що ця домовленість не вирішує всіх проблем, пов'язаних з проектом, але вона в будь-якому випадку допомагає. У свою чергу президент США Байден Джо заявив, на даному етапі реалізації проєкту "Північний потік-2" немає можливості зупинити його завершення.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: