fbpx
Сьогодні
17:55 22 Лип 2021

У Зеленського після заяви Німеччини та США щодо "Північного потоку" чекають конкретних юридичних кроків

English version here

Офіс президента Володимира Зеленського вважає заяву США та Німеччини про "Північний потік-2" рамковою і очікує подальших юридичних кроків для ефективного втілення домовленостей.

Про це Українським Новинам повідомив медійний радник керівника Офісу Михайло Подоляк.

"На мій погляд, ми дещо перебільшуємо цінність самої заяви. Більш того, вона виявилася вельми передбачуваною – і щодо тих пунктів, які в ньому містяться, і щодо самих формулювань. Характер цієї заяви – рамковий, тобто все буде залежати від того, якими конкретними кроками може бути забезпечено виконання відповідних пунктів", – сказав він.

За його словами, саме про це зараз йде мова в комунікації на всіх рівнях.

"Виходимо з того, що у розвиток цієї заяви має бути зроблено сильні політичні, дипломатичні та, головне, юридичні кроки, які дозволять забезпечити ефективність домовленостей. Наприклад, якщо вказано санкції, значить, має бути чітке розуміння – як, коли, у яких випадках і з якими наслідками буде активовано цей механізм. Якщо є посилання на Третій енергопакет, отже, має бути забезпечено поширення актуальних енергетичних правил Євросоюзу на всі газові проєкти, у тому числі і на "Північний потік-2", – пояснив він.

Подоляк додав, що дискусія про це буде продовжена на зустрічі президентів України Володимира Зеленського та США Джо Байдена, яка відбудеться 30 серпня у Вашингтоні.

"Так що ситуація ще не завершена і реальні логістичні відповіді ще тільки опрацьовуються", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: