fbpx
Сьогодні
15:46 22 Лип 2021

ВАКС скасував заочний арешт Дубілета, НАБУ подало нову апеляцію

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу адвокатів колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і скасувала його заочний арешт.

Відповідне рішення було ухвалене 20 липня, інформує пресслужба суду.

"Апеляційна палата ВАКС призначила новий розгляд клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу колишньому голові правління ПАТ "КБ "Приватбанк"", – йдеться у повідомленні.

Ухвала є остаточною, набуває законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Як повідомляла Рубрика, раніше спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Інтерполу з проханням щодо оголошення у розшук колишнього міноритарного акціонера ПриватБанку Олександра Дубілета, який наразі переховується за кордоном.

29 березня НАБУ оголосило у розшук ексголову правління ПриватБанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

15 березня НАБУ оголосило підозру трьом експосадовцям ПриватБанку – ексголові правління Олександру Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій. Їх підозрюють у розтраті 8 мільярдів гривень.

За версією слідства, ексголова правління ПриватБанку в останній день перед визнанням банку неплатоспроможним у грудні 2016 року спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку у цьому банку.

У НАБУ вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

Також наприкінці лютого ексголові правління ПриватБанку Дубілету, колишньому заступнику голови правління банку Володимиру Яценку і колишній очільниці одного з підрозділів банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

ВАКС обрав Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 52,2 млн грн, а колишній посадовиці ПриватБанку – у вигляді застави в розмірі 2,744 млн грн.

Водночас слідству не вдалося з'ясувати місце перебування ексголови правління ПриватБанку Дубілета.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: