Facebook втрачає аудиторію у великих містах України, — дослідження

З початку 2021 року кількість користувачів Facebook скоротилася у всіх обласних центрах України. Хоча загалом соцмережа змогла зберегти свою аудиторію завдяки зростанню у невеликих містах.

Про це йдеться у дослідженні соцмереж за перше півріччя 2021 року, яке провела комунікаційна агенція plusone social impact.

Як свідчать дані дослідження, аудиторія Facebook в Україні за цей час не змінилася і становить 16 млн активних користувачів.

Фото: plusone

Незмінною залишилася і кількість осіб, які користуються Facebook Messenger — 10 млн.

А от Instagram зріс, збільшивши свою аудиторію з 14 до 15 млн осіб.

Рекламними інструментами Facebook зараз можна охопити 24 млн українців, на 2 млн більше, ніж півроку тому.

Facebook втратив аудиторію у всіх обласних центрах: найменше — в Києві (-3,17%), найбільше — в Черкасах (-25,22%). Натомість у менших містах соцмережа продемонструвала невелике зростання — біля 2%. Лише у Дніпропетровській області падіння аудиторії склало 6%.

В Instagram динаміка краща. Соцмережа втратила частину аудиторії в 12 обласних центрах, найбільше просівши у Чернігові (-10,48%) та Черкасах (-10,59%). Натомість у 10 облцентрах Instagram збільшив кількість користувачів. Лідери за приростом Київ (+7,1%) та Львів (+6%). А от у менших містах по всіх областях соцмережа зросла приблизно на 4%.

Фото: plusone

Facebook досі залишається соціальною мережею номер один у більшості областей. Але Instagram зміцнив своє лідерство в Харківській області, де проникнення склало 42% проти 35% у Facebook, Одеській (47% проти 43% відповідно), Запорізькій (39% проти 36%). В Київській та Дніпропетровській областях частка користувачів обох соцмереж однакова — 58% та 42% відповідно.

Фото: plusone

Instagram потрохи забирає молоду аудиторію. Зараз соціальна мережа випереджає Facebook серед молоді до 31 року, хоча ще два роки тому Instagram вигравав першість серед людей до 27 років. Загалом серед українців 18−35 років 80% «сидять» в Instagram, а 60% – у Facebook.

Майже у всіх вікових групах за останні півроку Instagram збільшив кількість користувачів і за цим показником у більшості вікових груп обійшов Facebook. Найбільше падіння в обох соціальних мережах спостерігається лише серед 20-річних. Facebook випереджає Instagram за приростом старшої аудиторії (51−53, 55 та 58+ років).

Фото: plusone

З повною версією дослідження можна ознайомитися за посиланням.

У дослідженні використано дані рекламного кабінету Facebook щодо кількості українських користувачів (без АР Крим, але з урахуванням мешканців Донецької та Луганської областей). Також були використані дані Держслужби статистики та Google Trends.

Свіжі дописи

  • Новини

G7 у червні має ухвалити рішення щодо російських активів: міністр юстиції розповів про можливі сценарії

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон подорожей

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон-2024. З цієї нагоди для відвідувачів влаштували концерт, інтерактивні розваги та майстер-класи.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Міжнародному книжковому ярмарку в Буенос-Айресі відкрили український національний стенд

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Як… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому учасники благодійного забігу зібрали 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. У межах… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів Волинської та Львівської областей

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.