fbpx
Сьогодні
17:35 21 Лип 2021

Завтра суд перегляне запобіжний захід Семенченку

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

22 липня о 10:30 в Солом'янському суді Києва відбудеться розглянуть клопотання Служби безпеки України про зміну запобіжного заходу екснардепу Семену Семенченку.

Про це він написав у Facebook.

"Буде оголошена інформація про участь представників української влади в провалах операцій української розвідки в 2020-2021 роках. Почну пресконференцію о 10:00 у дворі, перед судом", – заявив Семенченко.

Йому інкримінують три статті: створення незаконного воєнізованого збройного формування, придбання та зберігання зброї та організацію теракту (обстріл каналу "112 Україна").

Раніше Семенченку змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Довідка

24 березня СБУ повідомила, що викрила т.зв. приватну військову компанію, її можливими організаторами назвала колишнього командира батальйону "Донбас" і екснардепа Семена Семенченка та Євгена Шевченка (відомий як "позаштатний агент НАБУ").

26 березня суд заарештував Семенченка без альтернативи застави. Цього ж дня суд відправив Шевченка під арешт з альтернативою застави в 5 мільйонів гривень. Обрали також запобіжні заходи іншим фігурантам справи: ексбійцю батальйону "Донбас" Олександру Новікову та екскомандиру бататальйону "Донбас" Анатолію Віногродському.

14 травня Служба безпеки України повідомила, що розкрила вчинення терористичного акту, а саме обстрілу ТОВ "Інформаційного агентства "112-канал", який стався у липні 2019 року. Підозру в теракті висунули Семенченку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: