fbpx
Сьогодні
15:55 21 Лип 2021

Радник Держдепу спростував інформацію про тиск США на Україну щодо "Північного потоку-2"

Радник Державного департаменту США Дерек Шолле спростовує інформацію видання Politico, про те, що адміністрація США закликала Україну утриматися від критики майбутнього угоди з Німеччиною щодо газопроводу "Північний потік-2".

Про це Шолле сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода" під час свого візиту до Києва, передає Рубрика.

На запитання, чи дійсно Вашингтон тисне на Україну в цьому питанні, Шолле відповів: "Ні. Україна – демократична країна, в неї є свій голос. Ми прагнемо близького і конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такого, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси та цінності".

Шолле також відповів на запитання, чи відповідає дійсності інформація, викладена в статті The Wall Street Journal – що США та Німеччина погодили перелік заходів із підтримки України на тлі фінальної стадії будівництва "Північного потоку-2".

Як повідомляла Рубрика, видання Politico з посиланням на чотирьох осіб, знайомих з переговорами, повідомило, що представники адміністрації президента США Джо Байдена закликали українських колег утриматися від критики майбутньої угоди з Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Повідомляється, що офіційні особи США дали зрозуміти, що відмовилися від зупинки проекту і тепер намагаються стримати завдані збитки, уклавши грандіозну угоду з Німеччиною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: