fbpx
Сьогодні
09:33 21 Лип 2021

В Україні вперше громадянину повідомили про підозру у піратстві, - Офіс Генпрокурора

Громадянина України затримали та повідомили про підозру за фактом піратства. За даними слідства, він захопив судно в Індійському океані та утримував команду 4 дні.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Рубрика.

Зазначається, що такий "злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку" в Україні розкрито вперше.

За даними слідства, громадянин України, будучи співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в піратонебезпечних районах судноплавства.

"Під час роботи у липні 2020 року він зі зброєю прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів в західній частині Індійського океану. Використовуючи зброю, повідомив капітана про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів. Для підтвердження реальності своїх намірів, здійснив постріл в стелю капітанського містка, що призвело до пошкодження елементів освітлення, після чого вже під погрозою застосування вогнепальної зброї повторив свої вимоги. Капітан судна віддав наказ старшому механіку перевести машину у режим маневрування, а вимоги громадянина України передав менеджерам компанії судновласника", – зазначають в ОГП.

Через 4 дні представники судноплавної компанії погодилися видати чоловікові $6 тисяч в обмін на здачу ним зброї та розблокування роботи судна.

Правоохоронці провели обшуки вдома у підозрюваного, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: