fbpx
Сьогодні
15:19 21 Лип 2021

Аварія на "Рівнеазот": Монастирський назвав попередні причини

Причиною аварії на хімічному заводі "Рівнеазот" може бути невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника або корозія ділянки трубопроводу.

Про це повідомив очільник МВС Денис Монастирський на засіданні уряду 21 липня.

"Вчора о 16.57 на ПАТ "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху неконцентрованої азотної кислоти та відбулася розгерметизація трубопроводу. Відбувся разовий викид незначної кількості нітрозних газів, які бачили громадяни, та що потрапило в ЗМІ.

Вже за 26 хвилин персоналом об'єкту витік газу було припинено. Внаслідок події призупинено роботу однієї ділянки роботи цеху азотної кислоти. Сам виробничий процес підприємства не зупинявся. Постраждалих чи забруднення території не зафіксовано. Згідно з інформацією ДСНС, викиди газу, що сталися, не становлять загрози життю та здоров'ю населення", – сказав міністр.

Стосовно причин Монастирський зазначив, що саме підприємство функціонує з 1969 року, за попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводів в останні десятиліття не відбувався. Тому попередні причини можуть бути: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточні висновки зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на підприємстві.

МВС рекомендує проведення позапланових перевірок всіх хімічнонебезпечних об'єктів 1 та 2 ступеня хімнебезпеки з практичним відпрацюванням дій персоналу та об'єктів аварійно-рятувальних служб щодо реагування на виникнення таких аварій.

Довідка

У Рівному на підприємстві "Рівнеазот", яке належить групі компаній Дмитра Фірташа Group DF 20 липня стався вибух. Офіційна причина, за словами Віталія Коваля, голови Рівненської ОДА — аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: