fbpx
Сьогодні
11:16 21 Лип 2021

Регламентний комітет Ради пропонує у липні позбавити "депутатських" виплат 73 нардепів

Так званий регламентний комітет Верховної Ради звернувся до голови парламенту Дмитра Разумкова з пропозицією не відшкодовувати витрати, пов'язані з виконання депутатських повноважень за липень, 73 народним депутатам.

Про це повідомив за підсумками вчорашнього засідання комітету голова його підкомітету з питань Регламенту ВР, нардеп від "Слуги народу" Павло Фролов, передає УНН.

"Регламентний комітет ВР звернувся до спікера щодо невиплат "депутатських" (45 тис. грн) за липень цього року 73 нардепам", — написав Фролов.

Таких виплат пропонують позбавити:

23 депутатів від фракції "Опозиційна платформа — За життя" (52%);
14 від фракції "Слуга народу" (6%),
10 від депутатської групи "За майбутнє" (45%),
9 позафракційних,
6 від групи "Довіра" (30%),
6 від фракції "Батьківщина" (24%),
4 від фракції "Європейська солідарність" (15%),
1 депутат від фракції "Голос" (5%).
"Економія для бюджету — 3,6 млн грн", — додав Фролов.

При цьому, з його слів, перелік "прогульників" — не остаточний. "У разі надходження відомостей про поважні причини (лікарняний/відрядження/відпустка/суд.) неучасті депутатів у голосуваннях на пленарці або у засіданнях комітетів виплати будуть поновлені", – зазначив нардеп.

Зокрема, з його слів, регламентний комітет запропонував "реабілітувати" депутатів Валерія Гнатенка за травень, Констянтина Бондарєва, Віталія Данілова, Владислава Бородіна, Івана Калаура, Максима Зуєва, Ігоря Васильковського, які були відсутні у минулому місяці через поважні причини.

Що стосується відвідування парламенту у липні, то Фролов констатував, що найкраще на роботу ходили депутати депутати монобільшості та "Голосу".

Довідка

У разі пропуску понад 30% голосувань або неучасті у засіданні комітету депутат позбавляється зарплати за відповідний день. А якщо в цілому за місяць відсоток голосувань менше 70 або кількість пропусків засідань комітету — понад половина, депутат втрачає "депутатські".

Як повідомляла Рубрика, у Раді пропонують заборонити продаж алкоголю і цигарок у магазинах і супермаркетах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: