Уряди Німеччини виділять 400 млн євро для допомоги постраждалим від повені

Федеральний і земельні уряди ФРН спрямують 400 млн євро невідкладної допомоги постраждалим від повені землям.

Про це заявив віцеканцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц журналістам після засідання уряду в середу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми запустили всі необхідні рішення сьогодні на засіданні уряду… Найважливіше наразі – якнайшвидше мобілізувати допомогу", – сказав Шольц.

За його словами, "приблизні потреби" оцінюються в 400 млн євро, з яких з федеральний уряд виділить 200 млн, решту – уряди земель.

Така сума розрахувалась з урахуванням останньої повені в Німеччині. Міністр додав, що якщо цього не вистачить, буде спрямовано більше коштів. «Ми зробимо те, що потрібно, щоб якомога швидко допомогти», – запевнив він і пообіцяв, що допомога буде надана швидко та без бюрократії через землі.

Що стосується довгострокових проєктів з відбудови постраждалих регіонів, які також обговорювалися на засіданні, то досвід попередньої повені показує, що це потребуватиме не менше 6 млрд євро. Насамперед треба відновити знищені домівки, школи, дороги. Автодороги та залізничні шляхи будуть відбудовувати за рахунок держави. Це вимагатиме "багато років і потребуватиме мільярдів, але ми готові", – заявив політик.

Він також наголосив на готовності Німеччини прискорити заходи з захисту клімату.

Глава Мінфіну зазначив, що неочікувані витрати «не внесуть драматичної зміни в фінансові плани» держави, адже до пандемії було закладено міцні економічні підвалини.

За останніми даними, жертвами повені, яка лютувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня, стали не менше 170 людей. Понад 1000 вважаються зниклими безвісти. Рятувальники попереджають, що знайти людей живими дуже мало шансів.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.