fbpx
Сьогодні
13:43 21 Лип 2021

Уряди Німеччини виділять 400 млн євро для допомоги постраждалим від повені

Фото: Reuters

Федеральний і земельні уряди ФРН спрямують 400 млн євро невідкладної допомоги постраждалим від повені землям.

Про це заявив віцеканцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц журналістам після засідання уряду в середу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми запустили всі необхідні рішення сьогодні на засіданні уряду… Найважливіше наразі – якнайшвидше мобілізувати допомогу", – сказав Шольц.

За його словами, "приблизні потреби" оцінюються в 400 млн євро, з яких з федеральний уряд виділить 200 млн, решту – уряди земель.

Така сума розрахувалась з урахуванням останньої повені в Німеччині. Міністр додав, що якщо цього не вистачить, буде спрямовано більше коштів. «Ми зробимо те, що потрібно, щоб якомога швидко допомогти», – запевнив він і пообіцяв, що допомога буде надана швидко та без бюрократії через землі.

Що стосується довгострокових проєктів з відбудови постраждалих регіонів, які також обговорювалися на засіданні, то досвід попередньої повені показує, що це потребуватиме не менше 6 млрд євро. Насамперед треба відновити знищені домівки, школи, дороги. Автодороги та залізничні шляхи будуть відбудовувати за рахунок держави. Це вимагатиме "багато років і потребуватиме мільярдів, але ми готові", – заявив політик.

Він також наголосив на готовності Німеччини прискорити заходи з захисту клімату.

Глава Мінфіну зазначив, що неочікувані витрати «не внесуть драматичної зміни в фінансові плани» держави, адже до пандемії було закладено міцні економічні підвалини.

За останніми даними, жертвами повені, яка лютувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня, стали не менше 170 людей. Понад 1000 вважаються зниклими безвісти. Рятувальники попереджають, що знайти людей живими дуже мало шансів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: