fbpx
Сьогодні
10:06 20 Лип 2021

З 21 липня covid-щеплення зможуть отримати всі бажаючі віком від 18 років

English version here

МОЗ розпочинає п'ятий етап вакцинації від COVID-19, під час якого щеплення зможуть отримати всі бажаючі віком від 18 років.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Ми в Україні готуємося до потенційного можливого зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, яке може бути спричинено штамом "Дельта". Але один з найкращих елементів захисту – велика кількість охоплення щепленням… МОЗ оголошує відкриття п'ятого етапу вакцинації від COVID-19. З 21 липня всі дорослі старше 18 років, які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення. Ви можете вакцинуватися у найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації, або до вас може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу як організований колектив, в якому працює понад 50 осіб", – сказав Ляшко.

Щеплення відбуваються на базі 3 127 кабінетів щеплення, понад 200 центрах вакцинації та силами понад 800 мобільних бригад.

Записатися на вакцинацію можна за телефоном реєстратури пункту щеплення, чи контакт-центрів масової вакцинації, а також буде жива черга в центрах вакцинації та пунктах щеплення.

З відкриттям 5-го етапу запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток "Дія" перестає працювати, адже тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на щеплення.

Інформація про пункти та центри щеплення та графік їх роботи розміщена на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/

На сьогодні в Україні в наявності 4 вакцини:

  • AstraZeneca (Covishield, SKBio)
  • Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech
  • CoronaVac виробництва Sinovac Biotech
  • Moderna

Кожна з них запобігає активному перебігу хвороби, деякі вакцини на 90% захищають від штаму "Дельта", який циркулює в європейському регіоні.

Також, за словами міністра, голови ОДА отримали доручення відкрити центри вакцинації в кожному районному центрі, забезпечити підвезення людей до центрів, налагодити співпрацю з головами ОТГ щодо вакцинації їх мешканців.

За даними МОЗ, станом на 20 липня в Україні проведено 4 179 663 щеплення від COVID-19, повністю вакциновані 1 461 875 людей – це медики, освітяни, військові соціальні працівники та інші.

У червні було здійснено майже в 4 рази більше щеплень, ніж у травні, за 19 днів липня — ще майже стільки щеплень, скільки за весь червень – понад 1,5 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: