fbpx
Сьогодні
16:57 20 Лип 2021

Безос успішно приземлився після 10 хвилин польоту

Космічний корабель New Shepard із чотирма астронавтами-туристами на борту піднялася в космос та здійснила повернення пілотованої капсули на парашуті.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на трансляцію запуску.

Старт відбувся о 08:12 ранку за місцевим часом (16:12 за Києвом) і тривав 10 хвилин і 20 секунд.

Ракетоносій приблизно за чотири хвилини вивів капсулу з астронавтами на траєкторію суборбітального польоту з максимальною висотою 107 кілометрів над рівнем моря.

Космічний політ був приурочений до чергової річниці першої висадки американських астронавтів на Місяць, що є символічним особисто для Безоса, який мріяв побувати в космосі.

Крім того, назва ракетоносія New Shepard походить від прізвища астронавта Алана Шепарда, який здійснив перший суборбітальний політ у травні 1961 року.

Політ Безоса в космос

Після цього капсула відокремилася від ракети та приземлилася за допомогою парашутної системи в пустелі Техасу. Ракетоносій New Shepard здійснив автоматичну посадку на спеціальний майданчик.

На борту New Shepard перебував сам Джефф Безос, його брат Марк, 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, а також 18-річний Олівер Деймен – випускник середньої школи з Нідерландів.

Таким чином, цей політ став двічі "рекордним" – за віком наймолодшого й найстаршого астронавтів, які побували в космосі.

Найбагатша людина на Землі здійснила політ в космос, екіпаж Безоса вже повернувся

Планується, що наступні польоти Blue Origin відбуватимуться із шістьома туристами на борту.

Нагадаємо, що мільярдер Бренсон 11 липня здійснив перший туристичний суборбітальний політ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: