fbpx
Сьогодні
16:51 19 Лип 2021

Зеленський розповів, що об’єднує Україну, Грузію та Молдову

Фото: ОПУ

Україна, Грузія та Молдова мають спільне бачення свого подальшого шляху – це членство у Європейському Союзі, і в цьому для них важлива підтримка з боку ЄС.

Про це пише Офіс Президента. 

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час виступу на першій сесії Батумської міжнародної конференції «Три нації – один вибір: Грузія, Молдова та Україна в русі».

Глава держави зазначив, що три країни сьогодні вперше зустрічаються як Асоційовані партнери Європейського Союзу на найвищому рівні.

«Ми маємо спільні прагнення сьогодні, бо маємо спільні бачення завтра. Це повноправне членство у ЄС. Рівність, свобода й демократія. На жаль, наші країни єднають не лише прагнення, а й ціна, яку ми за них заплатили. Ми не з книжок знаємо, що таке анексія, що таке окупація, що таке війна», – сказав Володимир Зеленський.

Зеленський

Фото: ОПУ

Глава Української держави розповів, що першим місцем, з якого він розпочав свій візит у Грузію, стало селище Абастумані, за яким розташована окупована Абхазія. Президент зазначив, що ситуація нагадала йому ту, яку він бачить в Україні, відвідуючи райони поблизу тимчасово окупованих територій – коли лінія розмежування розділяє два світи: світлий, сучасний і безпечний та сірий, занедбаний і безправний.

«У такі миті особливо розумієш, яке значення для майбутнього країни має правильний вибір. Україна, Грузія й Молдова його зробили. І сьогодні ми об'єдналися, щоб цей вибір став дійсно реальністю. Зустріч у форматі Асоційованого тріо формує новий регіональний вимір для розширення ЄС, що охопить три наші країни. Без них малюнок Європейського проекту буде схожим на незавершений пазл, у якому бракує щонайменше цих трьох, важливих, на мій погляд, частинок», – наголосив Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: