fbpx
Сьогодні
13:37 19 Лип 2021

У середу відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи: що розглянуть

Тристороння контактна група у середу, 21 липня, на засіданні в режимі відеоконференції розгляне питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомила у Телеграм українська делегація для участі у ТКГ.

Зазначається, що згідно з графіком, на 20 липня заплановані відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної та економічної груп, а на 21 липня – відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

"Порядок денний: питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; вдосконалення контрольного механізму; імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту; забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню; продовження розробки плану спільних кроків", – ідеться в повідомленні.

Крім того, учасники ТКГ обговорюватимуть питання відновлення роботи КПВВ і відкриття нових у населених пунктах Золоте і Щастя, обмін утримуваними особами, повний і безумовний доступ міжнародних організацій на окуповані території та відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

"Наразі продовжуються консультації на рівні політичних радників Н4, мета яких повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики", – зазначається у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, 8 липня спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні й у Тристоронній контактній групі посол Хайді Грау заявив про погіршення ситуації з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них на сході України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: