fbpx
Сьогодні
11:36 19 Лип 2021

ЄС та Держдеп США привітали ухвалення в Україні законів у рамках судової реформи

Сполучені Штати Америки вітають ухвалення Верховною Радою України законів у рамках судової реформи та сподіваються, що вони забезпечать краще майбутнє для всіх українців. Раніше підтримку ухвалених законів у рамках реформи судочинства привітав Євросоюз.

Про це у Твіттері написав речник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Ми вітаємо прийняття українським парламентом законів про судову реформу за твердої підтримки з боку президента України", – йдеться у твіті дипломата.

За його словами, Сполучені Штати сподіваються, що "ці зміни допоможуть посилити українські державні інститути, сприятимуть прозорості та забезпечать краще майбутнє для всіх українців".

Віцепрезидент Європейської комісії з міжвідомчих відносин і прогнозування Марош Шефчович назвав "дуже важливим" рішучість керівництва України щодо реформування судової системи відповідно до рекомендації Венеціанської комісії та пообіцяв Україні другий транш макрофінансової допомоги відразу після того, як у країні будуть виконані кроки по зміцненню верховенства закону і реформування судової системи.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада в середу прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя", який передбачає реформу відомства. За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

13 липня парламент прийняв у цілому з пропозиціями Президента Закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України". Рішення підтримали 305 народних депутатів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: