fbpx
Сьогодні
20:04 19 Лип 2021

Підвищення "мінімалки": у "Слузі народу" розповіли, чи піднімуться податки

В Україні можуть збільшити мінімальну зарплату, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко. За його словами, вже наступного року уряд розраховує збільшити мінімальну зарплату. Зараз цей показник становить шість тисяч гривень.

Народний депутат, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, чи піднімуться податки, пише "Україна 24".

"Ці речі (мінімальна зарплата і податки – ред.) не взаємосуперечливі. І те, що підіймається мінімальна зарплата, тягне за собою в тому числі й підвищення податків з цієї мінімальної зарплати. Це так само очевидно, як і те, що середня зарплата в Україні досягла понад 13,5 тисяч гривень, а восени буде 14 тисяч гривень.

Очевидно, ті підприємства, які платять мінімальну заробітну плату, напевно, у великій кількості ухиляються від оподаткування шляхом виплати зарплат у конвертах. Тому те, що вони сплачуватимуть податок з підвищеної мінімальної зарплати, — в цьому нічого поганого немає. Ці податки йдуть насамперед на фінансування соціальних статей бюджету і повертаються в економіку", — сказав він.

Гетманцев розповів, що сума підвищення зарплат ще буде обговорюватися.

"Я хочу нагадати, що в минулому "ковідному" році ми досить сильно підняли мінімальну зарплату — на початку року вона була 4700, а з нового 2021 року вже 6 тисяч, і 6,5 тисячі буде з 1 грудня. Наступного року міністр фінансів хоче підняти до 7700, будемо обговорювати ще цю цифру, але вона несуттєво відрізняється від інфляційних очікувань. Так, це більше, ніж інфляції, але ми повинні працювати над тим, щоб рівень мінімальної зарплати в країні збільшувався", — сказав він.

"Ми маємо позитивні тенденції. Пенсія — це відображення зарплати, тобто ми повинні постійно рухатися до того, щоб підвищувалися доходи людей. Тому що коли підвищуються доходи людей, знижується ризик бідності серед населення", — сказала вона.

Варто зазначити, що у Мінфіні вже спростували заяву Марченка про збільшення мінімальної зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: