fbpx
Сьогодні
17:12 19 Лип 2021

МЗС України відреагувало на заяву Арестовича щодо "розгортання на Схід"

У МЗС відреагували на заяву спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича щодо "розгортання України на Схід".

Про це заявив "Укрінформу" речник МЗС Олег Ніколенко.

"Україна не має намірів переглядати свій геополітичний вектор. Стратегічний курс нашої держави закріплений на рівні вибору українського народу та Конституції України. Це – набуття членства в ЄС і НАТО. Питання про те, Захід чи Схід в парадигмі української зовнішньої політики не стоїть", – зазначив речник МЗС.

Він наголосив, що Україна високо цінує підтримку західних партнерів, зокрема США та ЄС, в протидії російській агресії та деокупації Криму і Донбасу. Паралельно наша країна робить чимало роботи, аби перетворитися на сучасну європейську демократичну державу.

"І цей шлях невідворотній. Водночас, це не означає, що ми будемо штучно стримувати розвиток відносин з певними країнами чи регіонами. Для нас завжди пріоритет номер один – національний інтерес, незалежно від точки світу, де він розташований», – акцентував речник МЗС.

Він додав, що саме тому президент України поставив завдання міністру закордонних справ Дмитру Кулебі у доповнення до системної роботи МЗС на досягнення членства України в ЄС і НАТО розвивати відносини з країнами інших регіонів світу, зокрема Азії, Африки, Латинської Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: