fbpx
Сьогодні
19:26 19 Лип 2021

Арестович пояснив свої слова про зближення України з Китаєм

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Позаштатний радник глави Офісу президента України Олексій Арестович пояснив свою резонансну заяву щодо можливості поглиблення співпраці України з Китаєм.

Про це пише "Україна 24".

Олексій Арестович заявив, що журналісти спотворили його слова заради яскравого заголовка, "і потім вся країна божеволіє і кричить – невже ми змінюємо вектор". Він пояснив, що виступав на інтернет-каналі "як приватна особа, як експерт", коли журналіст попросив його уявити "гіпотетичну ситуацію, що Захід нас зрадив, що тоді робитиме Україна".

Арестович наголосив, що готовий прокоментувати ситуацію як радник глави ОП:

"Перше, курс на євроатлантичну інтеграцію прописаний у Конституції. Його ніхто не збирається переглядати принаймні мені це невідомо. Я є противником його перегляду. Друге, на Заході зараз складна ситуація. Є не лише країни, а й політичні діячі, які в трикутнику євроатлантична спільнота – Китай – РФ спробують зіграти в дружбу з РФ проти Китаю. Ці люди, які є навіть в оточенні американського президента, ускладнюють нашу взаємодію з тверезими політичними силами й політиками за Заході, на яких ми розраховуємо під час нашої євроатлантичної інтеграції".

За його словами, Україна має "вести складну дипломатичну гру".

"Президент точно знає, що він робить, він і глава Офісу борються за українську суб'єктність. Ми здійснюємо планову діяльність стосовно багатьох країн світу, вивчаємо цивілізаційний досвід. І коли ми кажемо про Китай, або дзвінок Сі Цзіньпіну, або Давид Арахамія їде до Китаю і каже, що ми маємо перейняти їхній досвід, він каже не про політичний досвід, а про досвід державотворення – економічний, цивілізаційний, який визнається, зокрема, на Заході", – наголосив радник глави ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: