fbpx
Сьогодні
18:09 18 Лип 2021

У Південній Кореї заборонили швидку музику в тренажерних залах

У Південній Кореї у зв'язку зі спалахом COVID-19 в тренажерних залах заборонили відтворення музики зі швидкістю понад 120 ударів у хвилину.

Нове карантинне обмеження діє під час групових тренувань, наприклад, аеробіки, пише The Guardian.

Законодавці вважають, що так відвідувачі спортзалу не будуть надто швидко дихати та розбризкувати краплі поту на інших людей.

З 11 липня Південна Корея ввела свої найсуворіші правила дистанціювання в Сеулі та сусідніх регіонах. Спортзали вирішили не закривати, але нові правила забороняють приймати душ в тренажерному залі та обмежують швидкість бігових доріжок до шести кілометрів на годину.

Деякі опозиційні політики висміяли нововведення і назвали їх нісенітницею, а власники спортзалів вважають, що виконати вимоги все одно неможливо. Багато людей використовують навушники та слухають власну музику, проконтролювати їхній плейлист неможливо, цитує власника одного зі спортзалів в Сеулі Reuters.

Науково доведено, що музика під час тренування допомагає займатися більш ефективно. Правильно підібрана музика знижує сприйняття навантаження до 12%, покращує позитивний ефект вправ на 15%, ефективність рухів до 7% і збільшує довільну витривалість на цілих 15%. Ідеальним вважається ритм 127-140 ударів в хвилину.

Правило 120 ударів у хвилину означає, що корейці в спортзалі можуть слухати останні пісні BTS Dynamite і Butter. А ось публічно тренуватися під Gangnam Style виконавця Psy вже не вийде.

Майже мільйон людей у всьому світі підписалися на плейлист You Can Do It Spotify для спортзалу, але жоден з його перших десяти треків не звучить зі швидкістю менш як 120 ударів у хвилину, пише The Guardian.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: