fbpx
Сьогодні
Фото 14:34 18 Лип 2021

18-метровий рекорд: на Вінниччині спекли найбільший малиновий пиріг в Україні

Фото: Жмеренка.City

На Вінниччині у суботу в с. Чернятин Северинівської громади Жмеринського району розпочався обласний фестиваль "МалинаФест", під час якого спекли найбільший в країні малиновий пиріг.

Про це повідомила начальник управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА Ольга Дернова, пише Укрінформ.

"У Северинівській громаді традиційно вирощують багато малини, адже це один з осередків садівництва і ягідництва нашої області. Тому фестиваль – це поєднання здобутків місцевих аграріїв і культурної складової. Тому перший обласний фестиваль малини проводимо саме тут. А його родзинкою стане найбільший у країні малиновий пиріг", – повідомила Дернова.

За її словами, фестиваль малини проводиться для популяризації економіки громади та її туристичного потенціалу.

До с. Чернятин прибули представники усіх населених пунктів місцевої громади, а також гості з інших громад та районів. Як пише Жмеринка.City, на фестивалі була представлена величезна кількість страв з малини: пиріжки з малиною, малинові наливки, малинові панкейки, сирники з малиновим желе, пісочні тарталетки з малиновим варенням, малинове морозиво, малинові торти, квашена капуста з малиною, малиновий фруктовий борщ та навіть реберця та карасі під малиновим соусом – кожен гість фестивалю мав змогу скуштувати смаколики та взяти участь у благодійній акції на підтримку онкохворих діток, які проживають в Северинівській громаді.

60 кілограмів муки, 80 яєць, 17 кілограмів цукру, 12 кілограмів свіжих ягід малини, малиновий джем та велика любов працелюбних господинь Северинівської громади – саме стільки інгредієнтів потратили до складу 18-метрового малинового пирога, який потрапив до Книги рекордів України.

Представники Національного Реєстру Рекордів України оголосили, що 18-метровий пиріг Северинівської громади дійсно найбільший в країні, і він потрапляє до Книги рекордів Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: