fbpx
Сьогодні
18:52 17 Лип 2021

Перший у світі: в Амстердамі відкрили міст, надрукований на 3D-принтері

Фото: MX3D

Голландська робототехническая компанія MX3D розробила перший в світі надрукований на 3D-принтері міст. Його відкрили 15 липня в присутності королеви Нідерландів Максими.

Розробка тривала більше чотирьох років, пише прес-служба Університету Твенте.

амстердам міст

Фото: MX3D

Новий пішохідний міст замінить старий, який буде на реставрації протягом двох років. Його довжина становить 12,2 метра, ширина – 6,3 метра, вага – шість тонн. Для створення моста інженери перетворили зварювальних роботів з штучним інтелектом в «промислові 3D-принтери».

амстердам міст

Фото: MX3D

За словами авторів проєкту, надрукована сталь відрізняється від звичайної, це потребує нових досліджень та інших правил розрахунку, їм довелося «створювати все з нуля».

Особливу увагу вони приділяли безпеці конструкції моста. Вони відзначили, що нова форма 3D-друку вже використовується в багатьох різних металургійних галузях, наприклад, в машинобудуванні і морської промисловості.

амстердам міст

Фото: MX3D

«Цим проєктом ми встановили новий стандарт для 3D-друку сталлю і вдосконалили цю техніку. За допомогою нової технології ми можемо виробляти металеві гнучкі за формою та стилем конструкції без втрат матеріалу. В майбутньому ми зможемо створювати продукцію з меншої кількості матеріалів і за допомогою абсолютно нової мови дизайну», – заявив генеральний директор MX3D Гійс ван дер Фельден.

амстердам міст

Фото: MX3D

Також міст оснащений інтелектуальними датчиками, що відстежують безпеку, навантаження і трафік. Маючи ці дані, муніципалітет зможе вимірювати рівень завантаженості в цьому районі. Перед установкою міст був протестований Імперським коледжем Лондона та Університетом Твенте.

Міст встановлений на вулиці Oudezijds Achterburgwal у кварталі Де Валлен – найбільшому і найбільш відомому кварталі червоних ліхтарів в Амстердамі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: