fbpx
Сьогодні
22:47 16 Лип 2021

Зеленський підписав закон про податкову амністю: про що у ньому йдеться

Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 липня, підписав закон про добровільне одноразове декларування активів, спрямований на виведення з тіні доходів фізичних осіб.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно із законом, із 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року в Україні відбудеться одноразове декларування активів громадян України. У цей час вони можуть добровільно подати декларацію з перерахуванням активів, за які до 1 січня 2021 року не були сплачені податки.

До таких активів належать, приміром, нерухомість, рухоме майно, цінні папери, частки в компаніях, банківські рахунки тощо. Вказувати джерело їхнього походження закон не зобов'язує. З цих задекларованих активів потім треба буде сплатити податки згідно із законом.

У разі декларування активів і сплати податків із них держава гарантує звільнення від відповідальності за порушення податкового й валютного законодавства. А інформацію в деклараціях не можна буде розголошувати без рішення суду.

Для звільнення від відповідальності добровільних декларантів тіньового майна Зеленський підписав ще один закон. Він поширюється лише на дії, вчинені щодо таких активів до 2021 року, і визначає, що відомості про ці активи не можуть бути використані для судового переслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: