fbpx
Сьогодні
22:12 16 Лип 2021

Вітренко заявив, що вдалося змінити думку Меркель щодо "Північного потоку-2"

Україна змогла переконати канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що російський газопровід "Північний потік-2" є реальною загрозою.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів глава НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Мені здається, що багато в чому ми змогли переконати пані Меркель, і вона навіть змінила багато в чому свою точку зору на цей проєкт. По-перше, вона побачила реальні загрози безпеці для України, що це не тільки питання грошей для України, що не тільки питання економіки, це питання реальної безпеки, ми їй пояснили. По-друге, ми пояснили, що якісь такі легкі рішення, навіть, наприклад, її розмови про нібито продовження поточного транзитного контракту на 10 років… Мені здається, вона зрозуміла ті загрози, які несуть в собі спрощені рішення", – заявив Вітренко.

Глава "Нафтогазу" також зазначив, що "є позитивні сигнали" за підсумками переговорів Меркель і президента США Джо Байдена.

"Всі чекали на "зраду" прямо під час цього візиту. Всі чекали, що вони озвучать якесь рішення, яке було прийнято за Україну, яке буде нести порожні обіцянки, які Україні нічого не дають. І ми бачимо, що не було такого рішення без України. Це позитивний розвиток подій", – сказав він.

Вітренко припустив, що "можливо, якось вплинули переговори між паном Зеленським і пані Меркель".

"Ми чітко обговорили, що повинні зробити, щоб гарантувати енергетичну безпеку України. Я сподіваюся, що найближчим часом побачимо реалізацію цих домовленостей до того, як вона піде (Меркель з поста канцлера – ред.), і до того, як "Північний потік -2" буде запущено. Я сподіваюся, що він взагалі не буде запущений… Меркель нам пояснювала, що займає проукраїнську позицію, і пояснювала впевнено і переконливо. Я розумію, що в Україні багато скепсису щодо цього, багато хто вважає, що і "Північний потік-2″ – це символ зрадництва України, західної корупції. Це все зрозуміло. Але під час цієї розмови вона була дуже щирою і переконливою, що б ми не говорили, щодо того, як вона це бачить і чому вона вважає, що те, що вона робить, на її думку, в інтересах України", – зазначив глава "Нафтогазу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: