fbpx
Сьогодні
21:37 16 Лип 2021

У Львові встановили правила дорожнього руху для електросамокатів

У Львові змінили правила користування електросамокатами у місті.

Як пише Хмарочос, правила також стосуються скутерів, сігвеїв, гіробордів, гіроскутерів та моноколіс.

Міська влада заборонила використання електросамокатів особам, які не досягли 14-річного віку, в іншому випадку – у супроводі дорослих. Користуватись велосипедними доріжками, тротуаром або пішохідною зоною можна за умови дотримання швидкісного режиму. Зокрема: на велосипедних доріжках зі швидкістю – до 20 км/год; на тротуарах, пішохідних доріжках, у парках, скверах та на паркувальних майданчиках зі швидкістю – до 5 км/год.

Водночас нові правила забороняють рухатися дорогами для автомобілів, трамвайними коліями, велосипедними та пішохідними доріжками з одностороннім рухом у протилежному напрямку. Також забороняється перевозити пасажирів, під час руху триматися за інший транспортний засіб та користуватися телефонами.

Згідно з новими правилами, транспортний засіб не можна паркувати на пішохідних переходах, пандусах, зупинках громадського транспорту, велосипедних та пішохідних доріжках, а також на тротуарі, якщо його ширина менша, ніж 1,5 метра, перед входами та виходами до будівель.

В ухвалі, яку затвердили депутати, не вказано, якою має бути відповідальність для порушників, пише Zaxid.net. Зокрема, ініціатор депутат Володимир Лесик під час засідання сесії ухвалу назвав рекомендаційною й послався на адміністративні штрафи, які передбачені у правилах благоустрою. Однак у самій ухвалі пункт про штрафи відсутній. Попередньо у мерії говорили, що вираховувати їх сподіваються завдяки мобільному додатку мереж прокату.

У транспортній комісії пояснили, що місто очікує змін до законодавства, щоби такий транспорт внесли в ПДР. Крім того, автор ухвали консультувався з прокатними сервісами щодо обмеження швидкості, однак ці рекомендації не врахували.

У Львові на сьогодні діє чотири сервіси з прокату самокатів.

Нагадаємо, раніше правила для електросамокатів були встановлені у Києві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: