fbpx
Сьогодні
13:34 16 Лип 2021

"Діма, ми встигли": хлопчик з Одеси отримав у США укол від СМА

7-місячному Дмитру Свічинському, у якого діагностували спінальну м'язову атрофію, зробили укол найдорожчим у світі препаратом Zolgensma.

Про таке повідомили на сторінці "Діти ми встигнемо" у Фейсбук, передає Рубрика.

Там розповіли, що наразі малюк із батьками перебуває у дитячій лікарні у місті Сан-Антоніо (США), де отримав укол та пройде двомісячний курс реабілітації.

Наприкінці травня Віталій та Марія Свічинські почали збирати документи для поїздки в США, де Дімі мали зробити укол препаратом Zolgensma. За словами батьків хлопчика, у клініці йому мають зробити ін'єкцію та додаткові обстеження. Після чого на малюка чекає реабілітація.

діма свічинський

Весь цей курс коштує на 250 000$ дешевше, ніж варіант, коли б препарат вводили в Україні.

Збір на укол Zolgensma для Дмитра тривав 80 днів. За цей час батьки та команда волонтерів організували сотні заходів, гроші з яких йшли на омріяний препарат. Також надходили благодійні внески з різних куточків світу.

діма свічинський

Як зазначив Віталій, були моменти, коли телефон переставав працювати, бо не міг опрацювати таку кількість сповіщень про надходження коштів. А через два місяці збору коштів клініка зі США погодилася зробити знижку в 250 000 доларів для малюка.

Як повідомляла Рубрика, 20 травня заявили про закриття збору коштів батьки Діми Свічинського, у якого також діагностували спінальну м'язову атрофію. Їм вдалося зібрати необхідну суму завдяки внеску анонімного благодійника.

Нагадаємо, що в Україні запускають кампанію "Діти, ми встигнемо" після успіху збору родини Свічинських.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: