fbpx
Сьогодні
09:34 15 Лип 2021

Сьогодні народні депутати розглянуть відставку Авакова та проведуть позачергове засідання

Народні депутати в четвер розглянуть питання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також проведуть позачергове засідання.

Про це свідчить порядок денний Верховної Ради, передає Рубрика.

Питання про відставку Авакова заплановане до розгляду першим на засіданні в четвер.

Депутати мають намір у першому читанні розглянути законопроєкт №5593 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава".

Порядок денний передбачає розгляд Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, яку має представити міністр фінансів Сергій Марченко.

Після цього планується голосування у першому читанні за проєкт закону №5460 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій".

У повторному першому читанні заплановано розгляд законопроєкту №2713-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей".

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу Президента.

Порядок денний складається з 13-ти питань.

Так, депутати розглянуть у першому читанні законопроєкт №5463 "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні".

У повторному першому читанні заплановано голосування за законопроєкти №3091 "Про державний екологічний контроль" та №4167 "Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності".

Парламентарії мають намір голосувати за законопроєкт №4461 "Про території Смарагдової мережі".

Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення запропоновано законопроєкти №5650 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів" та №5339 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря".

У другому читанні планується розгляд проєктів законів №2351 щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу; №3576 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин"; №4407 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки"; №4259 "Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами".

Також на порядку денному позачергового засідання – проєкти законів №4572 "Про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна"; №5495 "Про особливості надання електронних публічних послуг" та №5551-2 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам'яток культурної спадщини".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: