Країни Євросоюзу надали Україні вже понад 600 тисяч доз covid-вакцин

Європейський Союз в рамках Механізму ЄС із цивільного захисту доставив понад 3 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 країнам-партнерам, із них понад 600 тисяч доз – Україні.

Як передає "Укрінформ", про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Країни-члени ЄС продовжують підтримувати глобальні зусилля з вакцинації. Завдяки європейському Механізму цивільного захисту (для третіх країн) вже були доставлені понад 3 мільйонів доз вакцин. Я хочу подякувати країнам, що продемонстрували свою солідарність. Вакцинація є вирішальним фактором для подолання глобальної пандемії", – зазначив з цього приводу єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

За його словами, завдяки цій програмі вакцини були доставлені в Албанію, Бутан, Боснію і Герцеговину, Косово, Північну Македонію, Тайвань, Туніс, Кабо-Верде, Молдову, Сербію, Суринам.

В Україну завдяки Механізму цивільного захисту ЄС було доставлено 500 тисяч доз вакцини з Данії та 100 800 доз вакцини з Румунії.

Все це постачання здійснено за координації з боку Єврокомісії, при цьому європейська сторона покривала 75 відсотків вартості транспортування цієї допомоги.

Як повідомляла Рубрика, на початку травня у Варшаві президент України Володимир Зеленський заявив, що в України немає відчуття солідарності з боку ЄС у питанні вакцинації населення проти коронавірусу.

Пошейрити
Опубліковано автором
Ksenia Omelchenko
Теги: Вакцина Вакцинація Данія ЄС Здоров'я Румунія

Свіжі дописи

  • Новини

Основные преимущества мультипечей: 5 фишек, которые влюбляют

Ассортимент девайсов для приготовления еды впечатляет разнообразием. В продаже устройства с качественной термической обработкой, сохраняющие… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Кіста зуба: профілактика та лікування

Одним з найнебезпечніших стоматологічних захворювань фахівці називають кісту. Ця хвороба дуже підступна, оскільки тривалий час… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Загарбники, імовірно, вдадуться до перекидання своїх десантних дивізій на східний напрямок, – ISW

Імовірно, російські окупанти вдадуться до перекидання своїх повітряно-десантних дивізій із Запорізької області на схід. Про… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Традиция помолвки: всегда ли нужно было кольцо?

Первое желанное кольцо в жизни девушки, которая пребывает в отношениях — помолвочное. В современном обществе… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Міністр МЗС пояснив, чому Україна не запрошує росію на Глобальний саміт миру

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що сідати за стіл переговорів з росією немає сенсу,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

У кількох областях рф скаржилися на атаку дронів, заявили про атаку БпЛА на Афіпський НПЗ у Краснодарському краї

У ніч проти 2 травня в росії у деяких регіонах заявили про роботу ППО та… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.