fbpx
Сьогодні
16:25 15 Лип 2021

Країни Євросоюзу надали Україні вже понад 600 тисяч доз covid-вакцин

Фото Reuters

Європейський Союз в рамках Механізму ЄС із цивільного захисту доставив понад 3 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 країнам-партнерам, із них понад 600 тисяч доз – Україні.

Як передає "Укрінформ", про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Країни-члени ЄС продовжують підтримувати глобальні зусилля з вакцинації. Завдяки європейському Механізму цивільного захисту (для третіх країн) вже були доставлені понад 3 мільйонів доз вакцин. Я хочу подякувати країнам, що продемонстрували свою солідарність. Вакцинація є вирішальним фактором для подолання глобальної пандемії", – зазначив з цього приводу єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

За його словами, завдяки цій програмі вакцини були доставлені в Албанію, Бутан, Боснію і Герцеговину, Косово, Північну Македонію, Тайвань, Туніс, Кабо-Верде, Молдову, Сербію, Суринам.

В Україну завдяки Механізму цивільного захисту ЄС було доставлено 500 тисяч доз вакцини з Данії та 100 800 доз вакцини з Румунії.

Все це постачання здійснено за координації з боку Єврокомісії, при цьому європейська сторона покривала 75 відсотків вартості транспортування цієї допомоги.

Як повідомляла Рубрика, на початку травня у Варшаві президент України Володимир Зеленський заявив, що в України немає відчуття солідарності з боку ЄС у питанні вакцинації населення проти коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: