fbpx
Сьогодні
19:24 15 Лип 2021

"Можете спати спокійно": в Мінфіні розповіли про співпрацю з МВФ

Надання чергового траншу Україні Міжнародний валютний фонд розглядатиме після голосування Верховної Ради за законопроєкти, пов'язані з реформами, Міністерство фінансів своєю чергою робить все для позитивного рішення МВФ.

Про це в ефірі "Україна 24" сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

"Я буду максимально обережним і коректним в будь-яких оцінках в питаннях співпраці з МВФ. Останнім часом сказано дуже багато, мені б не хотілося створювати якісь очікування. Ми робимо свою роботу, фонд дає свою оцінку самостійно. Вони повинні визначитися за результатами голосування Верховної Ради за пакет законопроєктів про судову реформу, інші, які передбачені програмою (співпраці з МВФ – ред.). Давайте дочекаємося реакції місії, і потім можна буде коментувати", – сказав міністр.

За словами Марченка, міністерство розглядає оптимістичний сценарій, але в разі, якщо транш не буде надано, є інші варіанти.

"Ми розглядаємо оптимістичний сценарій, що ми отримаємо ці гроші (транш МВФ – ред.), і ми над цим активно працюємо. Інших варіантів ми не розглядаємо, але є варіанти реагування на різні події. Умовно кажучи, якщо не отримаємо кредити до кінця року, будемо реагувати в частині оптимізації бюджетних витрат або шляхом іншого роду запозичень. Міністерство фінансів має достатній набір інструментів, щоб громадяни України спали спокійно", – сказав Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: