fbpx
Сьогодні
11:27 15 Лип 2021

Продаж вакцини Pfizer у приватній клініці: МОЗ звернулося в поліцію та МВС

Фото Reuters

Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції та МВС за фактом проведення вакцинації від COVID-19 приватною клінікою, яка не була в переліку приватних медзакладів, які безоплатно проводять щеплення від COVID-19.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"На цей факт відразу відбулося реагування. За моїм підписом пішло звернення до Національної поліції і Міністерства внутрішніх справ, оскільки тут немає чого перевіряти. Жодна комерційна вакцина проти COVID-19 від будь-якого виробника в Україну не завозилася, тому вона не може продаватися на території України", – сказав Ляшко.

Він додав, що МОЗ попередньо провело перевірку, чи входить ця приватна клініка в перелік приватних медзакладів, які отримують виплати за проведення щеплень від COVID-19.

"Додатково ми переглянули та перевірили: чи є ця приватна клініка в переліку закладів, які отримують виплати за проведення щеплення. Немає. Чи перерозподілялися з департаменту охорони здоров'я вакцини для цього закладу, щоби вони проводили щеплення? Такого теж не було", – сказав Ляшко.

За його словами, зараз в Україні 90 приватних закладів та фізичних осіб-підприємців у приватних клініках включені до переліку медзакладів, які проводять вакцинацію від коронавірусної хвороби і отримують за це виплати від держави.

"Їм передають вакцину і вони безоплатно проводять щеплення, як державні, так і комунальні заклади. Цієї клініки в тому переліку немає", – сказав Ляшко.

За словами міністра, Національна поліція відкрила провадження і внесла цю справу в ЄРДР, наразі проводиться розслідування.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров'я ініціювало службове розслідування про можливий продаж вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, в одній із приватних лікарень Києва.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: