fbpx
Сьогодні
14:37 14 Лип 2021

Саміт Нормандської четвірки "відбудеться найближчим часом", - Єрмак

Саміт Нормандської четвірки щодо врегулювання конфлікту на Сході України може відбутися "найближчим часом".

Про це у своєму Facebook заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Головним завданням для всіх нас залишається відновлення миру і сьогодні Берлін, Париж та Київ мають говорити єдиним голосом. Одним з механізмів для досягнення миру, має стати проект "Ключових кластерів з виконання Мінських домовленостей", підготовлений Німеччиною і Францією, який Україна підтримала. Наступним кроком має стати саміт Н4, який відбудеться найближчим часом", – написав він.

Хоча Єрмак чітко не вказав, що має на увазі саміт лідерів держав, а не зустріч політичних радників, ймовірно йдеться саме про нього – оскільки у разі непроведення саміту лідерів до виборів у Німеччині він відкладається на невизначений час і відбудеться вже за участі наступника Ангели Меркель.

Нагадаємо, остання зустріч лідерів країн "Нормандского формату" – України, Німеччини, Франції та Росії – відбулася 9 грудня 2019 року у Парижі.

Раніше повідомлялося, що Україна за жодних умов не може погодитись на пропозиції, висловлені заступником глави адміністрації президента РФ Дмітрієм Козаком після останньої відеоконференції радників лідерів країн "нормандської четвірки".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: