fbpx
Сьогодні
09:37 14 Лип 2021

В ЄС перевіряють дані про випадки рідкісного неврологічного розладу після щеплення J&J

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) аналізує дані про рідкісні випадки синдрому Гієна-Барре після вакцинації Johnson & Johnson.

Про це йдеться у заяві EMA для Reuters.

Комітет з безпеки EMA попросив J&J надати більш докладні дані.

Регулюючий орган Великобританії – Агентство з регулювання лікарських засобів і продуктів для охорони здоров'я – заявив окремо, що він також розглядає випадки СГБ у вакцинованих людей, але дотепер "наш огляд не встановив, що ці вакцини збільшують ризик СГБ".

У Великобританії застосовується вакцина AstraZeneca, зроблена з використанням тієї ж технології, що і J&J. J&J у Британії ще не використовувалася.

Минулого тижня європейські регулюючі органи надали аналогічне попередження про СГБ для вакцини AstraZeneca.

Довідка

В інформаційний бюлетень до вакцини J&J Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) додало попередження, що дані свідчать про підвищений ризик рідкісного неврологічного розладу – синдрому Гієна-Барре.

Синдром Гієна-Барре – це рідкісний стан, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви. Найчастіше він трапляється у дорослих людей, у чоловіків. Більшість людей повністю одужують навіть в найтяжчих випадках синдрому.

FDA класифікувало шанси отримати синдром після вакцинації як "дуже низькі". Проте зазначається, що щепленим J&J слід звертатися за медичною допомогою, якщо у них є симптоми, що включають слабкість або поколювання, труднощі при ходьбі.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: