fbpx
Сьогодні
19:51 14 Лип 2021

Рішення щодо Тупицького оскаржуватиметься у Верховному Суді: заява ОПУ

Рішення суду ухвалене за позовом Олександра Тупицького не є остаточним та буде оскаржене в законному порядку у Великій палаті Верховного Суду (ВСУ).

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Це рішення суду ухвалено за позовом Тупицького Олександра Миколайовича, не є остаточним та буде оскаржене в законному порядку у Великій палаті Верховного Суду. Немає жодних сумнівів у тому, що Верховний Суд практично очолив спротив частини суддівського корпусу фундаментальній судовій реформі", – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що це рішення Верховного Суду "з особливим цинізмом ухвалено у день ухвалення Верховною Радою України законопроєкту № 5068 про очищення Вищої ради правосуддя, а також після голосування за пропозиції Президента України до законопроєкту № 3711-д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів".

"Підтримкою таких законодавчих актів народні депутати України дали старт фундаментальній судовій реформі в нашій державі, яка забезпечить верховенство права та принцип справедливості для всіх наших громадян. Вважаємо це рішення, ухвалене в інтересах Тупицького О. М., підготовкою до спроби знищення судової реформи в Україні через важелі Конституційного Суду", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Верховний Суд визнав незаконним і скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: