fbpx
Сьогодні
09:28 13 Лип 2021

ВООЗ рекомендує не змішувати вакцини проти COVID-19 від різних виробників

Фото un.org

У Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендують не змішувати вакцини проти COVID-19 від різних виробників, оскільки це може бути небезпечно.

Про це заявила головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан, передає Reuters.

"Це трохи небезпечна тенденція. Ми перебуваємо в зоні відсутності даних і доказів у тому, що стосується змішування і збігів… У країнах буде хаос, якщо громадяни почнуть вирішувати, коли і хто буде отримувати другу, третю і четверту дозу", – сказала Свамінатан.

Крім того, гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус під час брифінгу прокоментував інформацію щодо введення третьої дози вакцини від коронавірусу. За його словами, зараз важливо, щоб вакцини для перших двох доз отримали бідніші країни. Він зазначив, що в той час як деякі країни та регіони вже замовляють мільйони третіх доз, інші країни ще не змогли отримати вакцини для своїх медиків і вразливих груп населення.

Глава ВООЗ закликав компанії Pfizer і Moderna, які вже пропонують масово щепленим країнам закупівлю додаткових доз вакцин, передати ці дози міжнародній програмі COVAX, яка забезпечує препаратами бідніші країни.

Як повідомлялось, влада Таїланду вирішила "змішувати" китайську вакцину від коронавірусу Sinovac з вакциною AstraZeneca для збільшення рівня захисту від COVID-19. Відтепер замість двох щеплень китайською вакциною Sinovac люди отримуватимуть лише першу дозу Sinovac, а другу дозу – від AstraZeneca.

Зазначається, що медики, які вже повністю вакциновані Sinovac, отримають ще третю дозу-бустер іншої вакцини – AstraZeneca або Pfizer/BioNTech.

Раніше Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) заявило, що наразі не може рекомендувати використання різних видів вакцин проти коронавірусу для першої та другої доз щеплення.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: