fbpx
Сьогодні
18:31 13 Лип 2021

9-річного хлопчика з кульовим пораненням на вертольоті доставили до Києва

Фото: ДСНС

На столичному стадіоні "Старт" приземлився вертоліт ДСНС, який транспортував із Житомирської області дев'ятирічну дитину з важким вогнепальним пораненням.

У ДСНС повідомили, що хлопчика транспортували з міста Новоград-Волинський.

Відомо, що дитину з вогнепальним пораненням хребта та органів черевної порожнини, було доставлено до реанімаційного відділення "Новоград-Волинського міськрай ТМО". Того ж дня хлопчика прооперували. За словами лікарів, пацієнт перебуває у важкому стані і потребує подальшого лікування у спеціалізованому закладі.

До Києва хлопчика доставили для подальшої госпіталізації до Національної дитячої спеціалізованої клініки Охматдит.

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга опублікував відео з приземленням гелікоптера та пообіцяв, що надалі стадіон "буде відкритий для подібних екстрених випадків".

Поліцейські Житомирської області повідомили, що хлопчика поранив знайомий його батька.

"Встановлено, що до завдання дитині вогнепального поранення причетний житель Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні в гості. Попередньо, подія сталась унаслідок необережного поводження зі зброєю. У ході невідкладного обшуку в його автомобілі виявили та вилучили зброю, у тому числі автоматичну, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини", — розповів начальник поліції Житомирської області Юрій Олійник.

Чоловіка затримали. У будинку знайшли кулю калібром дев'ять міліметрів. Вона влучила в дитину та пройшла наскрізь.

Поліція розпочала провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловіку загрожує до восьми років ув'язнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: