fbpx
Сьогодні
09:05 13 Лип 2021

В Ізраїлі почали вводити третю вакцину від Pfizer для найбільш вразливих

Фото Reuters

Міністерство охорони здоров'я заявило, що в понеділок Ізраїль почав вводити третю вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech пацієнтам з ослабленою імунною системою, оскільки в країні зростає число випадків захворювання.

До числа тих, хто відразу ж підходить для третього щеплення, відносяться люди, які перенесли пересадку серця, легенів і нирок, а також деякі хворі на рак.

«Накопичуються докази того, що у пацієнтів з імуносупресією не розвивається адекватна відповідь антитіл після двох доз вакцини», – йдеться в заяві міністерства охорони здоров'я, передає AFP.

Первісне впровадження вакцини Pfizer/BioNTech в Ізраїлі було одним з найшвидших в світі, і в минулому місяці йому вдалося знизити кількість підтверджених щоденних випадків захворювання до однозначних цифр.

Оскільки більше 85 відсотків дорослого населення були повністю щеплені, Ізраїль зняв всі обмеження щодо стримування пандемії, відновив обіди в приміщенні і зняв обмеження на великих зібраннях.

Але поява варіанту Дельта, вперше виявленого в Індії в квітні, призвела до сплеску передачі, і тепер щодня реєструється кілька сотень нових випадків зараження.

Експерти заявили, що є явні ознаки того, що вакцина менш ефективна в запобіганні легких захворювань проти варіанту Дельта.

Медичний центр Шиба в Тель-Авіві заявив, що в понеділок зробить третій укол декільком пацієнтам, які перенесли трансплантацію серця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: