fbpx
Сьогодні
22:17 13 Лип 2021

Аваков не буде чіплятися за посаду, але буде продовжувати давати поради Зеленському, - Геращенко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який написав заяву про відставку, не буде чіплятися за свою посаду.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" перший заступник глави МВС Антон Геращенко.

"Арсен Борисович Аваков працював на посаді міністра внутрішніх справ 7 років 4 місяці і 16 днів. Кожен цей день був часто кризовим, були величезні витрати енергії, сил, волі. Він фактично пропрацював на цій посаді 1/4 незалежності України. Це не найсолодше місце в нашій країні, це постійні донесення про те, що десь сталося вбивство, теракт, постійна турбота про те, щоб у 350-тисячного колективу структур МВС були вищі зарплати. На жаль, не все вийшло. Однак нагадаю, що в 2014 році Арсен Аваков був ініціатором створення добровольчих батальйонів, які відстояли незалежність нашої країни, не дали Путіну просуватися вглиб країни. Була реформа патрульної поліції, щоб люди відчували, що поліція захищає", – зазначив перший заступник голови МВС.

За його словами, 22 лютого 2014 року "коли міністр прийшов у міністерство, довіра до тодішньої міліції дорівнювала нулю".

"На вулицях Києва лилася кров, загинули понад 100 осіб, розстріляних тодішньою міліцією. За ці роки нам вдалося частково повернути довіру до новоствореної поліції, але хотілося зробити ще більше. Я вважаю, що Арсен Аваков – це державний діяч, який робив все для того, щоб зміцнити країну. Однак ніхто не вічний на своєму посту, тому він написав заяву про відставку. Він не буде чіплятися за свою посаду, але із задоволенням буде допомагати президенту, давати поради", – заявив Геращенко.

Коментуючи кандидатуру наступника Авакова, нардепа від "Слуги народу" Дениса Монастирського, заступник міністра сказав:

"Денис Монастирський – високоінтелектуальна, грамотна, підготовлена ​​людина. Він працює 2 роки керівником комітету з питань правоохоронної діяльності, знає все керівництво правоохоронних органів нашої країни. Він зважений, розумний чоловік. Думаю, що це один з найкращих виборів президента".

Пізніше була опублікована заява Авакова про відставку.

На засіданні фракції "Слуга народу" Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра МВС голову Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: