fbpx
Сьогодні
14:30 12 Лип 2021

Законопроєкт щодо посилення АМКУ - це частина антиолігархічної реформи, - Корнієнко

Фото: sluga-narodu.com

Законопроєкт №5431 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України" є частиною антиолігархічної реформи.

Про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, один із авторів законопроєкту Олександр Корнієнко , передає "Укрінформ".

"Тут треба розуміти, що це частина антиолігархічної реформи. Ми говорили про те, що законом про олігархів (№5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" — ред.) справа не завершиться і що будуть додаткові закони. Це один із таких законів, який інституційно підсилить Антимонопольний комітет і дозволить рухатися до оновлення антимонопольного законодавства, введення антитрастового законодавства", – сказав він.

За словами Корнієнка, проєкт закону створює додаткові можливості для діяльності Антимонопольному комітету, які, зокрема, дозволять відомству якісно працювати в умовах, коли судова система недореформована.

Водночас народний депутат зауважив, що законопроєкт №5431 у разі ухвалення в першому читанні буде суттєво доопрацюваний до другого читання.

"Треба розуміти, що це перше читання, будуть враховані корективи різних комітетів. Зокрема, антикорупційний комітет висловився, що вбачає корупційні ризики. До другого читання всі ці ризики усуваються", – підкреслив Корнієнко.

Як повідомляла Рубрика, президент Володимир Зеленський ініціював позачергове засідання парламенту на 13 липня. У порядку денному 5 законопроєктів, серед яких проєкт закону №5431 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Антимонопольного комітету України".

Верховна Рада на позачерговому засіданні 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, законопроєктом передбачається створення Реєстру олігархів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: