fbpx
Сьогодні
12:52 11 Лип 2021

Введені санкції відносно Медведчука діють в повному обсязі, - Данілов

Фото Reuters

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов спростував інформацію про ослаблення санкції проти глави політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народного депутата Віктора Медведчука і закликав нардепів не намагатися "порішати" питання зняття обмежувальних заходів.

Про це він зазначив у Facebook.

"Введені санкції щодо Медведчука діють в повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ про нібито ослаблення санкційного режиму щодо Медведчука і його активів, або те, що"санкції не працюють", – свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, вони не відповідають дійсності", – написав Данілов.

Секретар РНБО також наголосив, що не відповідає дійсності і поширена деякими ЗМІ інформація про "нібито купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку однією з комерційних структур".

"Всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства знаходяться виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли «творці» корупційно-олігархічної системи", – заявив Данілов.

Також він порадив "окремим політичним суб'єктам, зокрема народним депутатам, – не намагатися "порешать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення.

"Крім того, як і спроби уникнути сплати податків приводять "українських" бізнесменів до необхідності володіти навіть олівцями і білизною – через офшорні компанії, так і намагання уникнути санкцій – явище одного порядку. Тому наші правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції", – підсумував секретар РНБО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: