fbpx
Сьогодні
11:40 11 Лип 2021

В Болгарії тривають дострокові вибори до парламенту

Болгари у неділю, 11 липня, голосують на дострокових виборах після того, як на попередніх виборах у квітні був сформований роздроблений парламент, який не зміг створити життєздатний коаліційний уряд.

Про це пише "Європейська правда".

Останні опитування громадської думки показують, що повторне голосування може дати аналогічні результати. Водночас можливе подальше зниження підтримки партії ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойко Борисова після того, як нинішній тимчасовий уряд публічно заявив про широко розповсюджену корупцію під час його правління.

Антикорупційна кампанія опонентів Борисова була додатково посилена санкціями, введеними Мінфіном США в минулому місяці проти кількох болгарських державних чиновників і лідерів бізнесу через корупцію.

Опитування свідчать про напружену гонку між партією Борисова, яка посіла перше місце в квітні з більш ніж 26% голосів, і її основним суперником, антиелітарною "Є такий народ", яку очолює популярний телеведучий Слава Тріфонов.

12 000 виборчих дільниць у Болгарії закриються о 20:00. 6,7 мільйона громадян мають право голосу, вони обирають 240 депутатів.

Попередні результати очікуються близько опівночі неділі.

Нагадаємо, що 11 липня вибори тривають також у Молдові.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: