fbpx
Сьогодні
11:24 11 Лип 2021

Лише 28% українських держпідприємств залишаються прибутковими

В Україні з 3343 підприємств, що перебувають у державній власності, всього 947 є прибутковими – це 28% від загальної кількості держпідприємств. При цьому всього працюють 1458 (43%).

Про це пише Укррудпром з посиланням на результати моніторингу міністерства економіки.

Функцію власника цих підприємств розподілено серед 87 суб'єктів управління. Загальні активи державних підприємств становлять 1,7 трлн грн. Загальна середня кількість штатних працівників становить 715 тис.

У 2020 році загальний збиток держпідприємств склав 51 млрд грн, що свідчить про негативну рентабельність активів (ROA) в -3%.

Аналітики SOE Weekly звернули увагу на те, що міністерство економіки публікує дані в розбивці по суб'єкту управління, але не в розбивці по підприємствах. Міністерство також не публікує повні дані за статтями балансів, звітів про прибутки і збитки або звітів про рух коштів.

"Отже, зараз неможливо розрахувати стандартні коефіцієнти за портфелями держпідприємств, такі як рентабельність власного капіталу (ROE) або ліквідність, а також коефіцієнти для окремих держпідприємств", – йдеться в публікації.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: