fbpx
Сьогодні
21:46 11 Лип 2021

У США з нез'ясовних причин масово гинуть співочі птахи

Фото: Science Alert

Вчені зареєстрували масову загибель співочих птахів в центрально-атлантичному регіоні США. У багатьох з них були виявлені пухлини і виділення з очей, деякі виглядають так, як ніби не могли підняти голову, що свідчить про набряк мозку.

У деяких також спостерігалися неврологічні симптоми, такі як тремор, дезорієнтація і порушення рівноваги, повідомляє Phys.org.

Тільки в Індіані з травня знайшли 280 мертвих або хворих птахів. Серед них – блакитні сойки, звичайні гракли, американські малинівки, північні кардинали і європейські шпаки. Захворювання торкнулося птахів з Огайо, Кентуккі, Пенсільванії, Вірджинії, Меріленда і округу Колумбія.

На даний момент вчені проводять розтини і токсикологічні експертизи, які повинні допомогти їм з'ясувати причини смертей. Разом з тим, дослідники вже виключили такі захворювання, як пташиний грип, вірус західного Нілу і сальмонела. Але, якою б не була причина хвороби, найбільш схильні до неї молоді птахи.

Керівник служби з контролю за тваринами в Арлінгтоні, Вірджинія, Дженніфер Туссен, оглянула чотирьох пташенят блакитних сойок, яких принесли їй місцеві жителі. Очі птахів закривав слиз, вони були млявими і нестійкими. Кожен з молодих птахів був угодованим, що свідчило про те, що їхні батьки добре їх годували.

Місцева влада закликає жителів уважно ставитися до хворих і мертвим птахам, яких вони бачать на вулицях. Крім того, їх просять стежити за домашніми тваринами, захищаючи тих від контактів з птахами, а також перестати годувати птахів і влаштовувати для них купальниці, оскільки це може сприяти подальшому поширенню хвороби.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: