fbpx
Сьогодні
Рішення 20:55 11 Лип 2021

На Фіджі невакцинованим людям заборонять працювати

Уряд Фіджі оголосив, що зробить вакцинацію проти коронавірусу обов'язковою умовою для можливості працювати як у державному, так і приватному секторах. Водночас деяких людей зможуть позбавити роботи, якщо вони порушуватимуть правила карантину.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Франк Байнімарама у зверненні до народу 8 липня, передає The Guardian.

Він сказав, що роботодавці та працівники у приватному секторі повинні отримати принаймні одну дозу вакцини до 1 серпня.

«Неважливо, чи є ви генеральним директором компанії, індивідуальним підприємцем або найманим працівником. Ви повинні пройти вакцинацію, аби продовжити роботу, інакше цей бізнес ризикує бути закритим. Немає щеплення — немає роботи», — заявляє прем'єр.

Державним службовцям буде запропоновано взяти відпустку, якщо вони не отримають перший укол до 15 серпня. Влада розраховує, що вони будуть повністю вакциновані до 1 листопада, інакше їм загрожуватиме звільнення.

Така кампанія з вакцинації також передбачає штрафи від 20 до 4 000 доларів за порушення будь-якого з понад двадцяти правил карантину.

«З іншими, потенційно більш смертоносними варіантами коронавірусу, ми не можемо дозволити собі витрачати час на вакцинацію та повернення до життя, яке ми знаємо і любимо. Ці прості заходи уповільнюють поширення і запобігають новим випадкам госпіталізації та смертям», — каже Байнімарама.

Камелі Батіветі, виконавчий директор Федерації торгівлі та роботодавців Фіджі, сказав, що пандемія серйозно нашкодила економіці країни. Так, через коронавірус постраждав туризм — найбільший сектор економіки країни. Багато людей втратили роботу.

Конгрес профспілок Фіджі раніше закликав усіх працівників пройти вакцинацію, але стверджував, що закон повинен захищати будь-кого, хто реалізує своє право не отримувати щеплення.

Зазначимо, загалом на Фіджі виявили 8 661 випадок коронавірусу, 48 пацієнтів померли від ускладнень хвороби. Населення країни — приблизно 900 тисяч людей.

Нагадаємо, Мальта стала першою країною Європи, яка закриває кордон для невакцинованих проти COVID-19 туристів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: