На Херсонщині судитимуть агронома, через якого в “Асканії-Новій” загинули понад 200 червонокнижних журавлів

На Херсонщині до суду передали справу агронома, якого обвинувачують у розкиданні небезпечних пестицидів. Через це у заповіднику «Асканія-Нова» загинули 218 червонокнижних сірих журавлів.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Там розповіли, що з грудня 2020 року по січень 2021 року агроном одного із ТОВ порушив правила боротьби зі шкідниками, порушуючи вимоги застосування пестицидів під час боротьби з гризунами на полях. Він розкинув ці речовини по поверхні землі поблизу території біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Від поїдання зерна пшениці, обробленого цими пестицидами, на території біосферного заповідника загинуло 218 сірих журавлів — це завдало державі матеріальної шкоди на понад 3,2 мільйона гривень.

Санкція інкримінованої агроному статті передбачає покарання в виді сплати штрафу в розмірі до 1700 гривень або громадських робіт на строк від 120 до 200 годин, або обмеження волі на строк до двох років.

Що передувало?

У першій половині січня в заповіднику «Асканія-Нова» загинули понад 200 червонокнижних сірих журавлів. Як тоді розповів директор заповідника Віктор Гавриленко, тварини отруїлися обробленим хімікатами зерном.

На початку лютого в Державній екологічній інспекції підтвердили, що журавлі померли від отруєння зерном.

Журавлів намагалися годувати на території заповідника, щоб вони залишалися там і не їли за його межами. Однак це не дало результату й випадки загибелі птахів не припинились.

Так, у лютому фахівці місцевого управління Держпродспоживслужби виявили ще 187 трупів птахів. Ще кілька десятків мертвих тварин виявили 17 березня.

А наприкінці березня там загинули ще 12 червонокнижних птахів. Станом на березень через масову загибель тварин у заповіднику правоохоронці розслідували вже три справи.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті було зафіксовано 112 бойових зіткнень

Найбільше ворожих атак було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Загалом на фронті протягом доби було… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Справжнє везіння: українські науковці показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, однак… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У межах проєкту “Заряджай ЗСУ” фонд BGV спільно з мережею “КОЛО” зібрав 688 206 грн

Фонд BGV спільно з мережею "КОЛО" у межах проєкту "Заряджай ЗСУ" зібрав 688 206 грн.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.