fbpx
Сьогодні
18:55 11 Лип 2021

На Херсонщині судитимуть агронома, через якого в "Асканії-Новій" загинули понад 200 червонокнижних журавлів

На Херсонщині до суду передали справу агронома, якого обвинувачують у розкиданні небезпечних пестицидів. Через це у заповіднику «Асканія-Нова» загинули 218 червонокнижних сірих журавлів.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Там розповіли, що з грудня 2020 року по січень 2021 року агроном одного із ТОВ порушив правила боротьби зі шкідниками, порушуючи вимоги застосування пестицидів під час боротьби з гризунами на полях. Він розкинув ці речовини по поверхні землі поблизу території біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Від поїдання зерна пшениці, обробленого цими пестицидами, на території біосферного заповідника загинуло 218 сірих журавлів — це завдало державі матеріальної шкоди на понад 3,2 мільйона гривень.

Санкція інкримінованої агроному статті передбачає покарання в виді сплати штрафу в розмірі до 1700 гривень або громадських робіт на строк від 120 до 200 годин, або обмеження волі на строк до двох років.

Журавлі Асканія Нова гибель

Журавлі Асканія Нова гибель

Що передувало?

У першій половині січня в заповіднику «Асканія-Нова» загинули понад 200 червонокнижних сірих журавлів. Як тоді розповів директор заповідника Віктор Гавриленко, тварини отруїлися обробленим хімікатами зерном.

На початку лютого в Державній екологічній інспекції підтвердили, що журавлі померли від отруєння зерном.

Журавлів намагалися годувати на території заповідника, щоб вони залишалися там і не їли за його межами. Однак це не дало результату й випадки загибелі птахів не припинились.

Так, у лютому фахівці місцевого управління Держпродспоживслужби виявили ще 187 трупів птахів. Ще кілька десятків мертвих тварин виявили 17 березня.

А наприкінці березня там загинули ще 12 червонокнижних птахів. Станом на березень через масову загибель тварин у заповіднику правоохоронці розслідували вже три справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: