fbpx
Сьогодні
Фото 23:01 11 Лип 2021

Екорішення: у Британії представили автомобіль, який очищає повітря під час руху

Фото Getty Images

Британський дизайнер Томас Хізервік на фестивалі з авто- та мотоспорту Goodwood представив автівку, яка збирає тверді частинки у відпрацьованих газах, що виробляються під час використання авто.

Про це повідомляє BBC.

Автомобіль, який вперше представили на автосалоні в Шанхаї у квітні, має великий скляний дах, а інтер'єр спроєктований так, щоб авто всередині виглядало як кімната, з регульованими стільцями, які можна перетворити на ліжка, і центральним столом, призначеним для зустрічей або прийому їжі.

У Британії представили автомобіль, який очищає повітря під час руху

Фото Getty Images

Кермо приховане в приладовій панелі, а зовнішня поверхня текстурована брижами. Окрім того, щоб відображати потік повітря над автомобілем у ребристому екстер'єрі, передня решітка оснащена повітряним фільтром, який за рік збиратиме кількість твердих частинок у відпрацьованих газах розміром із тенісний м'яч.

У Британії представили автомобіль, який очищає повітря під час руху

Фото Getty Images

Хізервік зазначив, що ця кількість може здатися не надто великою, але якщо подумати про тенісний м'яч у легенях, який сприяє очищенню повітря, і уявити мільйон таких автівок у Китаї, то технологія дійсно допоможе очищати навколишнє середовище.

Друга ідея дизайну автомобіля — це альтернативний простір для використання. «Автомобіль стає комунальним приміщенням на час поїздки». Вартість машини становитиме приблизно 40 000 фунтів стерлінгів», – сказав Хізервік.

Водночас професор бізнесу та стійкого розвитку Центру досліджень автомобільної промисловості Кардіффської школи Пітер Уеллс висловив думку, що внесок цієї машини в очищення повітря в забруднених міських центрах буде настільки мізерним, що його неможливо виміряти. «Я не можу зрозуміти, як цей автомобіль може зробити якийсь вагомий внесок у вирішення багатьох проблем, пов'язаних з власністю та використанням автомобіля», – сказав він.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: