fbpx
Сьогодні
14:39 10 Лип 2021

В Івано-Франківську запустили майстерню з переробки пластику

В Івано-Франківську почали виготовляти картини та лавки із пластмасових кришечок у спеціальній майстерні з переробленого пластику, яку облаштували в одній із закинутих будівель заводу міста.

Про це йдеться на сайті екоініціативи EcoREactive, передає ШоТам.

Ідея проєкту подається від імені громадської організації в Івано-Франківську "Гірський рятувальний центр" (ГРЦ).

За три попередні роки волонтери волонтери налагодили співпрацю із організаціями в Україні та закордоном (Польща, Словаччина, Чехія, Німеччина), ініціювали та впровадили низку проєктів в сферах екології та охорони навколишнього середовища, безпеки та розвитку громадських ініціатив.

Зокрема, у 2018 році започаткували загальну програму "Рятувальники для природи", у рамках якої щороку спільно із партнерами проводили просвітницьку роботу із громадами щодо необхідності збереження природи, запровадження сталих практик розвитку, а також організовували екоакції з прибирання сміття та благоустрою пам'яток природи, історій та культури.

Eco Reacvive

У 2018-2019 роках організували до 30 екоакцій з прибирання берегів Дністра. На початку 2019 року проєкт "Рятувальники для природи" отримав другу премію програми "Земля жінок" Фонду Ів Роше.

Після закінчення акції волонтери нашої ГО продовжують збір кришечок. Так утворилася активна "екокоманда" в ГРЦ, яка вивчає досвід інших регіонів в частині переробки пластику.

Волонтери створили відкриту майстерню EcoREactive з переробки пластику для початку типу HDPE (2), в майбутньому і інших видів (LDPE, PP, PS тощо), на базі якої будуть організовувати майстер-класи з виготовлення різних виробів з переробленого пластику, навчання щодо культури сортування сміття.

Eco Reacvive

Нині вже мають власну дробилку та мініпічку, завершують виготовлення екструдера.

Врятований від сміттєзвалищ пластик перетворюють у цікаві, корисні речі, які можна використовувати як у побуті, так і для благоустрою туристичних маршрутів та місць відпочинку в нашого краї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: